Wanneer er een kleine op komst is moeten er veel zaken geregeld worden. Eén van die dingen is de babykamer. Hulp nodig bij de aanpak hiervan? Wij geven je vier tips met babykamer ideeën!

Tip 1: Kies een kleur en stijl

Start met het uitkiezen van een stijl en kleuren, uit onderzoek is gebleken dat dit invloed heeft op je nachtrust. De tijd van roze voor een meisje en blauw voor een jongen is een beetje voorbij maar uiteraard kun je hier nog steeds voor kiezen. Kleuren zoals wit en grijs zorgen voor een neutrale basis, doormiddel van accessoires kun je dan het geheel wat meer kleur geven.

Tip 2: Veiligheid boven alles

Je bent natuurlijk extreem zuinig op je kleine wondertje en daarom is het verstandig ook in de babykamer rekening te houden met veiligheid. Vaak is er bij de meeste meubels en accessoires al wel rekening mee gehouden maar zekerheid boven alles. Scherpe hoeken zijn erg gevaarlijk en het is verstandig deze buiten het bereik van je kleine te houden. Omdat ze vaak erg nieuwsgierig zijn is het handig ook kleine voorwerpen te vermijden.

Tip 3: Geschikte accessoires

Momenteel is het allemaal nog erg kaal en daarom is het tijd om de inrichting aan te vullen. Een ledikant, commode en kledingkast mogen natuurlijk niet ontbreken. Een stoel is erg praktisch, hier kun je bijvoorbeeld in alle rust borstvoeding geven. Om voor jezelf wat extra rust te creëren kun je een babyfoon neerzetten. Hierdoor hoor je precies wanneer er iets aan de hand is en hoef je niet continu naar boven terwijl dit overbodig is. Een babykamer is niet compleet zonder genoeg knuffels in bed en een leuke muurschildering aan de wand!

Tip 4: De juiste raamdecoratie

Hoe fijn is het wanneer je ’s nachts heerlijk door kunt slapen zonder dat je baby om aandacht vraagt? Met de juiste raambekleding kun je ervoor zorgen dat hij of zij heerlijk doorslaapt, en jij dus ook. Met verduisterende gordijnen op maat zorg je voor een compleet verduisterde slaapkamer en optimale privacy. Houten jaloezien zijn ontzettend populair en daarnaast geven ze een zeer luxe uitstraling. Door de simpele bediening bepaal je zelf de mate van privacy en lichtinval, ideaal dus!

Hoe ga jij de babykamer inrichten? Lees op Love2bemama meer moederschap tips en verhalen.