Veel mensen hebben het tegenwoordig erg druk. Je wordt wakker, moet de hond uitlaten, gaat vervolgens naar je werk, na je werk even de boodschappen doen, je komt thuis, gaat koken, eten en dan pas heb je eventjes tijd om te ontspannen. De hele routine is met haast en stress om alles af te krijgen en dit hebben steeds meer mensen en vooral vrouwen Daarom in een lifestyleblog waarin je alles over vrouwen kunt lezen nu ook 5 tips voor een relaxter leven!

Vroeg opstaan en vroeg slapen

Vroeg opstaan, het klinkt alleen maar nog minder relaxt maar niets is minder waar. Uit onderzoek blijkt dat mensen die eerder opstaan dan nodig een veel relaxter leven hebben. Allereerst kun je bepaalde taken die je anders in de middag of de avond uit moet voeren in de ochtend al doen op je gemak. Als je niet zulke taken hebt, kan het ook best rustgevender zijn om vroeg op te staan en gewoon je ochtendroutine zo op je gemak te doen in plaats van te haasten. Om slaap te kort te voorkomen is het wel belangrijk om ook vroeg te slapen en de 7 uur nachtrust te halen.

Orden je zaken

Zorg dat al je zaken vooral in je hoofd op een rijtje staan en het niet te chaotisch is. Weet voor jezelf wat je allemaal moet doen, wanneer je dit gaat doen maar stress vooral niet omdat deze dingen nog moeten gebeuren. Doe ze gewoon ruim op tijd!

Maak tijd voor jezelf

Uit een onderzoek waaruit alles over vrouwen onderzocht werd kwam naar voren dat vrouwen gemiddeld slechts 17 minuten per dag tijd voor zichzelf hebben en dat is natuurlijk veel te weinig. Sta voor jezelf stil bij wat jou nou echt ontspant. Is dat tv kijken? Een bad nemen? Of misschien een rondje in de stad lopen? Probeer datgeen wat jou zonder stres relaxt laat voelen vaker uit te voeren!

Leef niet in de rommel

Opruimen en schoonmaken is over het algemeen geen hobby van de meeste. Toch blijkt het ongelofelijk veel invloed te hebben om in een opgeruimde, schone en nette ruimte te zijn op hoe relaxt je eigenlijk leeft. Zorg dus dat je huis of kantoor geen chaos is met op

Iedere kast een dikke laag stof. Leven of werken tussen de viezigheid levert mentaal meer stress op dan dat de meeste denken.

Ontbijt uitgebreid

De laatste tip is het uitgebreid en op je gemak ontbijten! Een lifestyleblog heeft het wel vaker over een typisch ontbijt, maar ook voor een relaxt leven is een ontbijt op je gemak met je favoriete theetje erg goed. Probeer dit op zijn minst een aantal keer per week te doen!