Het kan verstandig zijn, om regelmatig te controleren of je de juiste zorgpremie voor je kind betaalt. Soms blijkt je kind op verschillende punten een dubbele dekking te hebben, waardoor je onnodig veel voor een zorgverzekering betaalt. Dit is bijvoorbeeld het geval bij een aanvullende tandartsverzekering. Voor kinderen is het afsluiten van zo’n verzekering lang niet altijd de goedkoopste optie. Tot het 18e levensjaar van een kind vallen veel behandelingen bij een tandarts namelijk onder de dekking van de basisverzekering. Door een aanvullende tandartsverzekering af te sluiten betaal je een onnodig hoge zorgpremie.

 

Aanvullende tandartsverzekering soms wel interessant

Er zijn situaties waarin een aanvullende tandartsverzekering afsluiten voor je kind wel interessant kan zijn. Denk bijvoorbeeld aan een situatie, waarbij je kind komend jaar een beugel krijgt. Vaak kondigt een tandarts dit ruim voor de daadwerkelijke behandeling bij een orthodontist aan. Zo heb je de mogelijkheid om voor deze behandelingen een aanvullende verzekering af te sluiten. Dit kan enkel in de periode voor de jaarwisseling, wanneer je hier het volgende jaar gebruik van wilt kunnen maken. In veel andere gevallen kan het afsluiten van een aanvullende tandartsverzekering niet uit.

 

Profiteer van een lage zorgpremie

Naast de mogelijkheid om te besparen door geen aanvullende verzekeringen af te sluiten, heb je verschillende andere mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld ook aan de optie om je kind aan te melden voor een collectiviteitskorting. Veel werkgevers bieden deze mogelijkheid aan voor hun werknemers. Op deze manier zal de zorgpremie van je kind lager uitvallen en houd je maandelijks geld over. Informeer bij je werkgever welke mogelijkheden zij hiertoe bieden.

Gebruik daarbij altijd een online vergelijkingstool om verschillende verzekeringen met elkaar te kunnen vergelijken. Zo vind je al snel een verzekering die bij de benodigde zorg voor je kind past en daarbij de laagste zorgpremie heeft.