Anno 2019 ontkom je er bijna niet meer aan: kinderen komen steeds vaker in aanraking met mobiele apparaten, waaronder de tablet. Steeds meer scholen stappen over naar digitaal lesmateriaal. Daarom worden tablets onder de kinderen steeds populairder. Maar niet alleen om te leren. Je kind kan in zijn vrije tijd educatieve spelletjes spelen of filmpjes kijken op het internet. Maar wat doe je als je kind te de hele dag op een tablet zit en stuit op kindonvriendelijke content? Gelukkig biedt Kurio-store de oplossing. 

De voordelen

De Kurio tablet is een kindvriendelijke en gebruiksvriendelijke tablet. De Kurio tablet is ervoor gemaakt om als ouder toezicht en orde te houden, terwijl het kind kan genieten van de leuke spelletjes. Doordat schadelijke sites worden gefilterd, loopt je kind dus geen gevaar. Wil je niet dat je kind de hele dag op een tablet zit? De tablet heeft een uitgebreid tijdsbeheer: je kan instellen hoe lang je kind de tablet kan gebruiken door een dagelijkse speeltijd en maximale speelduur in te stellen. Ook kan je eenvoudig inzien hoeveel hoveel speeluur je kind erop heeft zitten. 

Een andere ingebouwde functie is het applicatiebeheer. Deze functie zorgt ervoor dat je als ouders van tevoren een app moeten goedkeuren, voordat je kind het kan gebruiken. Dit is heel simpel om te doen, door gewoon apps aan te vinken. 

De laatste kindvriendelijke functie is het internet filtersysteem. Dit systeem filtert zorgt ervoor dat ouders thema’s op een zwarte of witte lijst kunnen zetten. De Kurio tablet past dan automatisch deze aanpassingen toe. 

Welke tablets biedt Kurio-store?

Er zijn 3 varianten, de Kurio tab connect, de Kurio tab XL, en de Kurio tab lite. De gebruikswijze is voor alle drie de tablets hetzelfde. 

De Kurio tab lite weegt het minst met maar 303 gram. De tablet is iets langzamer en heeft  een minder groot geheugen ten opzichte van de andere modellen. Er kunnen dus minder apps op worden gedownload, maar met 8Gb kunnen er nog steeds meer dan 50 spellen op. De Kurio tab connect is eigenlijk de basis tablet, met een scherm van 7 inches (18cm). De Kurio tab XL is een ietwat grotere variant, met een scherm van 10 inches (25 cm). 

Conclusie 

In vergelijking met andere tablets zijn de tablets van Kurio-store veel kindvriendelijker en betrouwbaarder. Er zijn vele functies die ervoor zorgen dat je kind rustig zijn of haar spelletje kan spelen. Een ander voordeel van de Kurio tab is het ‘knoeiproof’ scherm. De tablet kan dus ook tegen een druppel water, wat je met normale tablets vaak niet hebt. 

De tablets zijn beschikbaar in verschillende kleuren en maten. De schermen zijn verkrijgbaar in 7 of 10 inch. Er zijn nog meer accessoires die je bij je Kurio tab kan nemen. Denk aan: koptelefoon, beschermtas en sleeves.