Kinderen kunnen verschillende niveaus van doofheid hebben. Daarom wordt het aanbevolen om met je kind naar de audicien te gaan voor een hoortest om ervoor te zorgen dat zij hoorapparatuur krijgen die bij hen past. Afhankelijk van de leeftijd van je kind krijgt hij een geschikt gehoorapparaat, maar ook het type en niveau van zijn doofheid bepalen wat het beste hoortoestel is.

Waar je op moet letten

Aangezien er vooruitgang is geboekt in de technologie, verwacht men een groot aantal gehoorapparaten op de markt te krijgen. Sommige hebben hele leuke en geavanceerde functies die zijn afgestemd op de doofheid voor kinderen. Met zulke hulpmiddelen kan je kind alle geluiden om zich heen gemakkelijk horen, maar het verbetert ook het vermogen om te spreken en te reageren op je stem en zelfs op het omgevingsgeluid. Met die hulpmiddelen zal je kind blij zijn om overal een helder geluid te horen.De meeste hoortoestellen voor kinderen zijn gemaakt van verschillende kwaliteitsmaterialen en -formaten, zodat je erachter moet komen welke het beste is voor de leeftijd van je kind. Een geschikt apparaat zal namelijk minder snel beschadigd raken of stuk gaan. Je zult waarschijnlijk dagelijks je peuter moeten controleren om ervoor te zorgen dat de batterij goed vastzit (kan niet worden ingeslikt) en werkt. Verwijder tegelijkertijd vuil en vocht

Bepalende factoren

Er zijn verschillende factoren die bepalen welk type hoortoestel geschikt is. Dit kan ook aspecten omvatten als het intelligentieniveau, de medische status, de fysieke mogelijkheden en hun voorkeur. Met de nieuwste uitvindingen op de markt, zoals batterijen die langer meegaan, zijn deze verbeterde hulpmiddelen echt uitstekend voor je kind, maar je moet eerst contact opnemen met de arts van je kind voor aanvullende informatie over elk hulpmiddel dat je wilt gaan gebruiken. Ze kunnen een wereld van verschil maken in de sociale vaardigheden van je kind en educatieve ondersteuning en communicatieontwikkeling bevorderen op verschillende niveaus.