Dat het leven als ouder zijnde niet eenvoudig is, is vaak een understatement. Full time werken, je kind(eren) van school afhalen en altijd zorgen dat er aan het einde van de dag een lekkere maaltijd op tafel staat. Al deze inspanningen kunnen namelijk veel van je vergen. Zeker als bepaalde zaken niet gaan zoals je wilt. In het ergste geval kan dit leiden tot een burn-out met alle gevolgen van dien. Om ervoor te zorgen dat jij grip op je werkzaamheden houdt, kan werkdruk coaching een oplossing bieden. Maar wat is dit nou precies? In deze blog leggen we uit wat werkdruk coaching is en waarom dit kan bijdragen aan optimale werkprestaties. 

Wat is werkdruk coaching?

Werkdruk coaching zorgt ervoor dat jij als medewerker inzichtelijk krijgt hoe je op een optimale manier invulling geeft aan je dagelijkse werkzaamheden. Natuurlijk is de ene medewerker de ander niet. Dit maakt werkdruk coaching maatwerk aangezien ieder vraagstuk weer anders is. Daarnaast kan je huidige privésituatie hierbij worden meegenomen. Je dagelijkse gebeurtenissen kunnen namelijk invloed hebben op je werkhouding. Om die reden worden er dan ook gebruik gemaakt van relevante verschillende oefeningen en opdrachten waarin er structureel aan oplossingen wordt gewerkt. 

Het belang van werkdruk coaching

Door middel van werkdruk coaching krijg je zowel als medewerker als werkgever inzicht hoe de huidige werkdruk wordt ervaren. Tegenwoordig is namelijk iedereen druk en dat lijkt tegenwoordig ook de maatschappelijke norm te zijn. Dat verklaart ook waarom er een grote groei is in het aantal burn-outs. Een te hoge werkdruk kan leiden tot lichamelijke en mentale klachten die uiteindelijk van invloed zijn op de gezondheid van medewerkers. Door middel van een werkdrukmeter krijg je inzichtelijk waar belangrijke knelpunten liggen binnen je organisatie, zodat er kan worden gewerkt aan een langdurige oplossing.