We leven in een maatschappij waarin vaak gezegd wordt dat uiterlijk er niet toe doet, dat het erom gaat dat je je werk goed doet en dat je betrouwbaar bent. Het is echter ook zo dat een eerste indruk die iemand van je krijgt erg belangrijk is. Bij de eerste indruk die je van iemand krijgt speelt de kleding die je draagt wel degelijk een belangrijke rol. Het is daarom belangrijk voor je om er bij stil te staan wat je aan doet als je naar een zakelijke afspraak gaat.

Nadenken over wat je gaat dragen

Het gaat tegenwoordig ver om te spreken van een dresscode, maar het is hoe dan ook dat veel bedrijven eisen en waarde hechten aan wat hun personeel draagt. Zo zal een advocaat of bankier vrijwel altijd in pak te werk gaan. Het is daarom altijd belangrijk om je kleding van tevoren af te stemmen op degene waarmee je afspreekt.

Casual en netjes

Om er voor te zorgen dat je altijd goed voor de dag kunt komen, is het handig om bepaalde items altijd in je kast te hebben hangen. Zo is het handig om altijd een paar stijlvolle kostuums in de kast te hebben hangen. Zo is een colbert altijd makkelijk te combineren of je nu een zakelijke afspraak hebt of juist een casual afspraak.

Een colbert is natuurlijk ook een onderdeel van een pak, ga je bijvoorbeeld solliciteren bij een bank of heb je een gesprek met een directeur, kies dan voor een pak.

De effecten van kleding

Hoewel een strikte dresscode niet meer geldt, is uiterlijk vertoon nog steeds een belangrijk onderdeel van onze samenleving. Wees je daarom bewust van wat je draagt, en hoe je op anderen overkomt. Draag een pak wanneer je autoriteit wilt gaan uitstralen, en juist een overhemd met spijkerbroek als je iemand op zijn gemak wilt stellen. Houd hierbij altijd rekening met wie je een gesprek gaat houden, want kleding kan je helpen maar het kan je ook tegenwerken.