Er zijn veel voordelen van een boomhut in je tuin. Zo zullen je kinderen liever in de eigen tuin blijven spelen. Waarom zal een kind ergens anders naartoe gaan als er een boomhut is? Terwijl menig bleekneusje met een controller in de handen binnenshuis zit te gamen, zal jouw kind leuk en gezond buiten zijn. En dat dan in het zicht.

Er is veel mogelijk

Menig lezer van deze blog zal met de wenkbrauwen fronsen en denken; ik heb geen boom in de tuin, hoe moet ik dan een boomhut realiseren? Een boomhut in je tuin kan altijd. Vaak is het dan een hut op palen ook al kan een boomhut laag bij de grond. Echter bij laag aan de grond zijn er minder mogelijkheden. Onder een hoge boomhut kan een goal komen, maar aan een hoge boomhut ook een glijbaan. Alle boomhutten, hoog of laag, zijn uit te breiden en te wijzigen. Zo is een glijbaan meer voor de allerkleinsten en dat is te veranderen in bijvoorbeeld een klimwand als het kind groter is.

Eventueel helemaal compleet

Niet alleen aan de buitenzijde zijn de mogelijkheden talloos en in diverse stijlen te verkrijgen. Een boomhut is ook leverbaar met een complete inrichting. En dat maakt het zo leuk dat er zelfs volwassenen er graag in gaan zitten om er een kopje koffie te drinken. Maar bovenal geeft een boomhut bij kinderen het gevoel van avontuur. Tevens prikkelt het de fantasie; zo is een boomhut met een piratenvlag erop pas af als er echt een rover in zit. Het verzoek van het kind om zich te verkleden volgt dus vanzelf. En dit alles is belangrijk voor de ontwikkeling van het kind.

Bekijk de voorbeelden

De voordelen van een boomhut in je tuin zijn gigantisch. Een boomhut laat de tuin leven, het is een sieraad om er naar te kijken. Laat het kind niet verder gamen, stuur het naar buiten de tuin in naar de boomhut waar het de dingen leert die belangrijk zijn voor de rest van het leven.