Kinderen hebben ontspanning nodig. Zeker wanneer de kinderen merken dat ze op school of andere gelegenheden anders behandeld worden vanwege hun pgb. Neem je kind dan ook regelmatig mee op stap zodat hij of zij de gedachten even ergens anders op kan richten. Hieronder staan een paar korte tips om je kind mee op stap te nemen.

Dierentuin

Een dierentuin is een gezellig dagje uit voor het hele gezin. Bekijk de exotische dieren uit de jungle of ga op safari om de leeuwen te spotten. Vaak is de dierentuin niet alleen ontspannend, maar is het ook een educatief verantwoord uitje. De kinderen raken geïnteresseerd in de flora en fauna die er te vinden is op onze aarde. Ondanks het feit dat de meeste fauna niet meer is dan prachtig bewerkte kunstbomen en kunstplanten, zullen de kinderen toch hun ogen uitkijken! Een aantrekkelijke tip is om regelmatig te kijken op de website van de NS. Zij bieden regelmatig een combi ticket aan waarmee je als ouder en kind voor een aantrekkelijke prijs kunt reizen en toegang kunt krijgen tot de dierentuin.

Spoorwegmuseum

Voor kinderen is een reisje met de trein al een avontuur op zichzelf. Combineer dit avontuur eens met een belevenis in het spoorwegmuseum en laat je meevoeren in de rijke historie van de treinen. De kinderen zijn niet de enige die nieuwe dingen gaan ontdekken! Van stoomtrein tot TGV, alles wordt je bijgebracht in het Spoorwegmuseum.

Weekend de Nederlandse bergen in

Reis af naar het zuiden van ons kikkerlandje en ontdek het drielandenpunt en de andere mooie uitjes in Limburg. De natuur is adembenemend en voor veel kinderen een verademing na weken op school te hebben gezeten. In het laagseizoen zijn de meeste bungalowparken redelijk te betalen en daarmee wordt het aantrekkelijk om eens op vakantie te gaan in eigen land.

Ravotten in de polder

Duik met mooi weer eens de polder in. Er zijn genoeg boerderijen waar tegenwoordig andere activiteiten worden georganiseerd dan het melken van koeien. Laat je bijvoorbeeld droppen in een maïs labyrinth of speel een spannend potje boerengolf!