Je kunt ieder jaar overstappen naar een andere zorgverzekeraar. Wil je je huidige zorgverzekering opzeggen? Dat moet je doen voor 1 januari van het nieuwe jaar. Na het opzeggen van de oude zorgverzekering kun je nog tot 1 februari een nieuwe zorgverzekering afsluiten. Het op zoek gaan naar de goedkoopste zorgverzekering 2020 is niet de enige reden om over te stappen naar een andere zorgverzekeraar.

Je stapt over omdat de zorgverzekering niet meer bij je past

Wellicht heb je al jaren dezelfde ziektekostenverzekering. Die verzekering dekt bepaalde kosten. De kosten die door de aanvullende verzekering worden gedekt, worden jaarlijks gewijzigd. Je kunt je dus afvragen of je zorgverzekering nog steeds de door jou gewenste zorgkosten dekt. Wellicht dekt de zorgverzekering kosten voor zorg die je hoogstwaarschijnlijk niet nodig hebt.

Je stapt over omdat je ontevreden bent over de zorgverzekeraar

Wellicht ben je biet tevreden over je zorgverzekeraar. Je declaraties worden bijvoorbeeld niet snel genoeg afgehandeld? De zorgverzekeraar is moeilijk of alleen tegen hoge kosten telefonisch bereikbaar. Na het indienen van een klacht moet je lang wachten op antwoord. Om allerlei redenen kun je niet tevreden zijn over je huidige zorgverzekeraar.

Tevreden over je zorgverzekeraar, maar toch overstappen

Ben je tevreden over de zorgverzekeraar? Voldoet de zorgverzekering aan je wensen? Ook dan is overstappen zorgverzekering 2020 een optie. Waarom? Omdat je bij een andere zorgverzekeraar wellicht een zorgverzekering kunt afsluiten die ook voldoet aan je wensen, tegen een lagere premie. Ook als je tevreden bent met je huidige zorgverzekeraar kun je dus op zoek naar de goedkoopste zorgverzekering 2020. Het geld dat je dan bespaart kun je ongetwijfeld goed gebruiken.

Overstappen vanwege de vergoeding voor lenzen en brillen

Lenzen en brillen worden door veel aanvullende verzekeringen vergoed. Deze vergoeding wordt door de meeste zorgverzekeraars maar een keer in de twee jaar gegeven. Wil je een jaarlijkse vergoeding voor brillen en lenzen? Die krijg je als je ieder jaar overstapt naar een andere zorgverzekering.

Overstappen omdat je het eigen risico dan in termijnen kunt betalen

Maak je onverwacht zorgkosten? Dan moet je, vanwege het eigen risico, wellicht een eigen bijdrage betalen. Het eigen risico is minimaal 385. Heb je een beperkt budget? Je kunt voorkomen dat je dit bedrag ineens moet betalen. Hoe? Door het eigen risico vooraf in termijnen kunt betalen. Door in termijnen te betalen loop je niet  het risico dat je plotseling €385 moet betalen. Uiteraard wordt het niet gebruikte eigen risico aan het einde van het jaar op je rekening gestort. Wellicht biedt je huidige zorgverzekering niet de mogelijkheid om het eigen risico in termijnen te betalen.

Overstappen omdat je het eigen risico verhoogt

Ben je gezond? Verwacht je weinig zorgkosten te maken? Dan kun je overwegen om het eigen risico te verhogen. Je krijgt dan korting op de premie die je voor de zorgverzekering betaalt. Die korting verschilt per zorgverzekeraar. De korting die zorgverzekeraars geven bedraagt maximaal circa €300. Wellicht geeft je huidige zorgverzekeraar beduidend minder korting. Dat kan een reden zijn om op zoek te gaan naar een andere zorgverzekeraar. Stap je ober naar de goedkoopste zorgverzekering 2020? Ook dan kun je nog meer besparen door het eigen risico te verhogen.

Overstappen omdat de premie van de basisverzekering stijgt

De premie van je zorgverzekering stijgt ieder jaar. Wellicht vind je dat je huidige zorgverzekering wel erg duur wordt. Stijging van de premies is de belangrijkste reden dat men op zoek gaat naar een andere zorgverzekering. Ook jij kunt overwegen om over te stappen naar een zorgverzekeraar die een goedkopere basisverzekering aanbiedt. Wellicht vindt je de goedkoopste zorgverzekering 2020. Dan betaal je hoogstwaarschijnlijk veel minder premie voor de basisverzekering.