Het is volkomen normaal dat je wilt proberen om je zorguitgaven zo laag mogelijk te houden dit is vooral het geval als je student bent. Studeren is tenslotte al duur genoeg en iedere euro die je kunt besparen is mooi meegenomen. Als student kun je dan overwegen om een studenten zorgverzekering af te sluiten. Die heeft vaak een net iets lagere premie in vergelijking met een normale verzekering waar de premie iets hoger is. Dit komt omdat verzekeraars speciale studenten zorgverzekeringen aanbieden met verschillende kortingen en andere voordelen waar jij als student van profiteren kan, zodat het studenten leven iets makkelijker voor je wordt gemaakt.

In het geval dat je onder de volwassen leeftijd van 18 bevindt, dan is het misschien handig als jouw ouders voor jou een studentenverzekering willen afsluiten.
In het geval dat je de leeftijd van 18 al gepasseerd ben en in Nederland dus als volwassenen wordt gezien, Dan ben je de baas over je eigen geldzaken en kun je zelfstandig een zorgverzekering voor studenten afsluiten. Verder houd je er rekening mee dat je vanaf je 18e premie betaalt aan de verzekeraar en je eigen risico moet afdragen als je zorg gebruikt die door de basisverzekering wordt vergoed. Tot slot kom je in aanmerking voor zorgtoeslag.

Dus zoals je kunt zien is het zeer handig om een studentenzorgverzekering te hebben.
want behalve de aantrekkelijke kortingen en dergelijken zijn er nog meer voordelen voor studenten, want je kunt je als student ook collectief verzekeren bij veel zorgverzekeraars in Nederland. Dit houdt in principe in dat zij je korting geven, wanneer je met een grote groep mensen ergens bij verzekert.

Dus ben jij op zoek naar een studentenzorgverzekering, twijfel dan niet langer en begin gelijk met het voor jou vergelijken van een voordelige studentenzorgverzekering zodat ook jij er voordelig uitkomt!