Vis is een belangrijk onderdeel van ieder gezond eetpatroon. Vooral vette vis dankzij de aanwezigheid van grote hoeveelheden vis vetzuren. Wetenschappers raden niet voor niets aan om wekelijks minstens tweemaal vette vis te eten. Spijtig genoeg doet lang niet iedereen dat. De meesten krijgen te weinig van deze super gezonde vis vetzuren naar binnen. Je hoeveelheden vis vetzuren aanvullen en op peil houden met visoliecapsules is dan ook een goed idee.

 

Voedsel voor onze hersenen

Onze hersenen hebben nood aan gezonde voedingsstoffen die we niet zelf kunnen aanmaken. We moeten deze stoffen dus uit onze dagelijkse voeding halen. Dat is het geval met onmisbare vetzuren zoals omega 3 en omega 6. Beiden zijn in grote hoeveelheden aanwezig is vette vis. Zo bestaat het grootste deel onze hersen-, zenuw- en oog weefsels uit DHA. Deze stof maakt deel uit van de omega 3 vetzuren. Deze stof stimuleert ons leer-, denk- en spraakvermogen, onze motoriek, ons geheugen en ons gedrag. DHA wordt ook voorgeschreven tijdens en na de zwangerschap. Het helpt bij de ontwikkeling van het nog ongeboren kind.

 

Voldoende DHA

Vette vis en visolie capsules zijn rijk aan het omega 3 vetzuur docosahexaeenzuur (DHA). Eet je te weinig vette vis, dan maakt ons lichaam DHA aan uit alfa linoleenzuur (ALA). Deze stof vinden we vooral terug in olie van plantaardige oorsprong zoals olijfolie en kokosolie. De meeste mensen krijgen echter onvoldoende ALA binnen zodat er ook minder DHA wordt aangemaakt.

 

Verkleint risico op hart- en vaatziekten

Voldoende omega 3 vetzuren brengen ook ons cholesterolgehalte in evenwicht. Dat doen ze door onze goede HDL-cholesterol te verhogen en de slechte LDL-cholesterol te verlagen. Meerdere wetenschappelijke studies tonen aan dat een evenwichtig cholesterolgehalte gunstig is voor hart- en bloedvaten.

 

Hormonen

EPA is één van de vetzuren die aanwezig is in vette vis. Deze stof heeft een gunstig effect op onze hormoonhuishouding. Die brengt onze hormonen terug in balans. Zeker tijdens de menstruatie, de zwangerschap en de overgang.

Vette vissoorten

Vette vissoorten rijk aan visolie omega 3 en omega 6 zijn
Wilde zalm
Paling
Tonijn
Heil- en tarbot
Dorade
Makreel
Sardienen
Schelvis
Haring en ansjovis
Je voorraad onmisbare vetzuren aanvullen doe je met visolie capsules.

Visolie capsules kies en bestel je makkelijk online en zeker bij Byfit