Wanneer u op zoek bent naar een kindvriendelijk vakantie, dan zie u door de bomen het bos niet meer. U wilt heerlijk tot rust komen en dat uw kind of kinderen tegelijkertijd de tijd van hun leven hebben. Helaas bevat niet elk hotel een kindvriendelijke accommodatie. Heeft u wel eens aan uw eigen kindvriendelijke vakantiebestemming gedacht? Een vakantiehuis kopen Nederland biedt de uitweg. In deze blog vertellen we u wat de voordelen hiervan zijn en waarom dit een goed idee is.

Vakantiehuis kopen Nederland: de voordelen

 • Indien u een vakantie wilt boeken, zult u ongetwijfeld veel hotels bekijken om ervoor te zorgen dat er voldoende voorzieningen voor uw gezin zijn. Niet alle hotels zijn namelijk heel kindvriendelijk. Een eigen vakantiehuis kopen in Nederland is zeer geschikt voor uw gehele gezin. U bepaalt namelijk zelf wat u gaat doen, waardoor je een tal van mogelijkheden hebt. Het is dus zeer geschikt voor alle leeftijden.
 • Een vakantiehuis in Nederland is lekker dichtbij. Zo hoeft u geen dure vliegtickets aan te schaffen en is de afstand een stuk kleiner. Bent u wat thuis vergeten? Dan kunt u tussendoor naar huis rijden om het op te halen. Een minder lange reistijd is daarentegen fijn voor uw kinderen.
 • Wilt u een weekendje weg? Met uw eigen vakantiehuis bepaalt u zelf of u een weekend weg blijft of zelfs een maand. Ook heeft u geen last van in- en uitchecken. 
 • Als eigenaar kunt u zelf bepalen wie u wilt uitnodigen. In een tweede woning kunt u eenvoudig familieleden en vrienden uitnodigen.
 • De meeste vakantiehuizen zitten gevestigd naast natuurgebieden. In het bos, langs de kust of naast een recreatiegebied. Hier kunt u heerlijk tot rust komen en kunnen uw kinderen zich prima vermaken met de mogelijkheden rondom uw woning. 
 • Heeft u huisdieren? Dan kunt u die gerust meenemen. U hoeft dus geen oppas te zoeken voor uw huisdieren, waarmee u weer kosten bespaart!

Zaken waar u rekening mee moet houden

Een vakantiehuis kopen in Nederland is mooie investering. Laat je daarom altijd goed informeren als je een tweede woning wilt gaan kopen. Je wilt immers niet voor verrassingen komen te staan. Om je alvast op weg te helpen, hebben we een aantal zaken voor je op een rijtje gezet.

 • De financiering. Indien u geld wilt lenen voor het financieren van uw vakantiewoning komen er een aantal zaken bij kijken. Er wordt namelijk vaak tot een maximum bedrag verstrekt. Indien de waarde van de woning hoger is dan het te lenen bedrag, zal u eigen geld moeten inbrengen.
 • Onverwachte kosten. Een vakantiehuis kopen in Nederland brengt diverse kosten met zich mee. Kijk maar eens naar je eigen woning. Hier betaal je verschillende premies voor verzekeringen en onderhoudskosten voor. Daarnaast zal jij je nieuwe woning ook moeten inrichten. Afhankelijk van je wensen zal je nieuwe meubels, bedden, internet en televisie(s) moeten kopen.

Mocht je in een appartementencomplex wonen, dan zul je ongetwijfeld de gezamenlijke kosten moeten financieren door middel van een VvE constructie. De meeste recreatieparken zullen ook een dergelijke constructie hebben. Indien dit niet het geval is, zal je informatie moeten inwinnen hoe dit is geregeld. Zo kom je achteraf niet voor verrassingen te staan.

 • Koop je alleen de woning of het grond? Indien jij alleen eigenaar wordt van het vakantiehuisje, dan blijft het grond van het recreatiepark. Je zult dus erfpacht moeten betalen. Dit kan flink in de kosten oplopen.
 • Heeft u een woning op het oog? Dan is het aan te raden dat u onderzoek doet naar de bouwkundige en technische staat van de woning. De meeste vakantiewoningen worden namelijk aangeboden zonder bouwkundige en technische informatie. Controleer de woning op gebreken of laat er een expert naar kijken. Want niet alle gebreken worden altijd netjes gemeld. De kosten voor bijvoorbeeld een lekkage kunnen namelijk al flink oplopen. 
 • Kopen zonder makelaar. Een huis kopen zonder makelaar kan leiden tot veel problemen. Alhoewel u hiermee makelaarskosten bespaart, neemt het veel tijd in beslag om uw perfecte woning te vinden. Een makelaar kan voor veel aspecten handig zijn, zoals het inwinnen van onafhankelijk advies, de onderhandelingen en uw onderzoeksplicht. Dit betekent dat u hier zelf veel tijd in moet steken. In het eerste geval betaalt u te veel voor de woning of blijkt het een miskoop te zijn.