Het kan natuurlijk altijd voorkomen dat het even tegenzit op school, de prestaties minder goed zijn en een kind minder plezier heeft in school. Hierdoor kost het maken van huiswerk veel tijd of wordt het soms zelfs helemaal niet gemaakt. In dit geval kan begeleiding een uitkomst bieden. Dit kan in de vorm van huiswerkbegeleiding of bijles zijn. Hierdoor wordt je kind weer gemotiveerd om te leren, huiswerk te maken en met een goed gevoel naar school te gaan. Hierdoor zullen er weer betere cijfers gehaald worden, vaak met de belangrijkste reden dat het zelfvertrouwen toeneemt.

Wat is bijles?

Heeft je kind moeite met het vak Engels? Of misschien met het altijd lastige Wiskunde? Wellicht enkel met Nederlandse grammatica? Het kan zijn dat je kind tegen bepaalde moeilijkheden van een onderdeel aanloopt. Bij bijles krijgt iemand vakgerichte les van iemand die vakinhoudelijke ondersteuning biedt. Het is gericht op het vak waar je kind moeite mee heeft. De stof wordt uitgelegd, besproken en uitvoerig geoefend. Deze ondersteuning kan ingeschakeld worden voor een bepaalde of langere periode. Dit is afhankelijk van de vooruitgang van je kind, die uiteraard continu wordt gemonitord. De stof wordt nog een keer uitgelegd door iemand die bijles geeft, waardoor iemand beter en met meer zelfvertrouwen een toets kan maken. Dat leidt vanzelfsprekend tot betere resultaten.

Bijles of huiswerkbegeleiding?

Wanneer je kind moeite heeft met leren en het bijhouden van huiswerk, kan huiswerkbegeleiding een uitkomst zijn. Dit is een intensievere vorm van begeleiden. De huiswerkbegeleiding vindt bijvoorbeeld één keer per week een uur plaats, waarna je kind thuis zelfstandig verder aan de slag gaat. De begeleider kijkt met mee, geeft adviezen en leert hoe je kind effectief kan studeren. Wanneer je kind moeite heeft met een bepaald vak, is bijles een betere optie. Er kan ook gebruik worden gemaakt van beide mogelijkheden, om tot betere cijfers te komen.