Wie kleine kinderen heeft en ook nog een baan, ontkomt er op een gegeven moment niet meer aan, je zoekt opvang voor je kindje. Natuurlijk wil je graag dat je kind in veilige handen is op het moment dat jij er niet voor kunt zorgen. Kan de kleine ook niet bij opa en oma of een bekende terecht die op wil passen? Dan ga je een keuze moeten maken tussen een kinderdagverblijf of gastouderopvang.

Wat is een kinderdagverblijf?

Bij buitenschoolse opvang Groningen kan je kindje terecht op een kinderdagverblijf. Dit is veilig en warm ingericht zodat je kindje zich lekker kan vermaken met leeftijdsgenootjes. Voor baby’s is er een speciale ruimte waar ze lekker veilig rond kunnen kruipen en met knuffels spelen. Peuters hebben een groepsruimte waarin ze lekker kunnen bewegen en op die manier lekker hun energie kwijt kunnen. Ze kunnen er heerlijk spelen met knuffels, poppen, lekker rondrennen of fietsen of bij mooi weer lekker buiten spelen in de zandbak. 

Bij Buitenschoolse opvang Groningen kan je er zelfs voor kiezen om tussen de middag voor een vers gemaakte warme maaltijd te kiezen voor je kindje. Vanaf het moment dat je kindje 6 maanden is mag je dit zelfs een maand lang gratis uitproberen! Hou er wel rekening mee dat hier kosten aan verbonden zijn, dit is ongeveer 7,50 per uur. Je betaalt per hele of soms halve dag, ongeacht of je er ook echt gebruik van maakt of niet.

Wat is gastouderopvang?

Gastouderopvang is makkelijk gezegd een kleinschalige. Flexibele kinderopvang. Dit kan zowel bij jou thuis als bij de gastouder thuis zijn. Als je kiest voor Gastouderopvang Groningen kan je er zeker van zijn dat je kind in goede handen is. Kinderen van 0 tot 12 jaar oud worden in kleine groepjes, maximaal 6 kinderen, opgevangen. Dit hangt een beetje af van de leeftijd die de kinderen hebben. 

Enkele voordelen van Gastouderopvang Groningen is dat ze persoonlijke aandacht hebben voor je kindje, je kindje steeds in dezelfde omgeving is en dus altijd een vertrouwd gezicht ziet. Er wordt hier alle moeite gedaan om de opvang op de wensen van ouders af te stemmen. Gastouderopvang is iets goedkoper dan een kinderdagverblijf en je hebt een beter overzicht over de kosten aangezien je bij gastouderopvang per uur betaalt. Bij Gastouderopvang Groningen geldt een minimale urenafname vanaf 5 uur per week.