Het kan iedereen overkomen: na een lange tijd gelukkig met elkaar te zijn besluiten jullie de knoop door te hakken. Dit is een enorm vervelende situatie waar niemand in terecht wil komen. In deze lastige tijd zal er namelijk voldoende geregeld moeten worden. Denk bijvoorbeeld aan het maken van belangrijke afspraken over de kinderen, wie wat krijgt en hoe belangrijke taken worden verdeeld. Om problemen te voorkomen is het van belang om de gemaakte afspraken vast te leggen in een echtscheidingsconvenant. Hierbij kan een advocaat in Almere je goed bij helpen. In deze blog vertellen we je waarom een advocaat in Almere hierbij goed kan ondersteunen. Lees snel onze blog!

Wat is een echtscheidingsconvenant?

Een echtscheidingsconvenant is een schriftelijke overeenkomst waarin afspraken tussen jou en je partner in worden vastgelegd. Wanneer er kinderen in het spel zijn is het zeer evident om een echtscheidingsconvenant op te stellen. Zo kom je achteraf niet voor verrassingen te staan. Het opstellen van zo een convenant is echter niet eenvoudig. Daarom kan een advocaat je hier goed bij helpen om eerlijke afspraken te maken over kinderen, eventuele spullen of belangrijke verplichtingen.

De voordelen van een advocaat in Almere

Een echtscheiding is nooit leuk. Maar tijdens deze periode komt er ook nog eens veel bij kijken. Een advocaat in Almere kan daarom de volgende voordelen bieden:

  • De scheiding kan sneller worden afgehandeld. Dit is voor beide partijen wel zo fijn. Een lange scheidingsprocedure kan mentaal zwaar zijn en kan ook nog eens voor de nodige problemen bij de kinderen zorgen.
  • Een advocaat kan bijdragen in maken van eerlijke afspraken. Hierdoor kom je achteraf niet voor vervelende verrassingen te staan. 
  • De scheiding kan hierdoor goedkoper uitpakken. Doordat je een advocaat inhuurt, worden er betere afspraken gemaakt en wordt de procedure vaak sneller afgehandeld.