Als je eenmaal te horen hebt gekregen dat je niet meer lang te leven hebt moet je na gaan denken over je eigen uitvaart. Nadenken over je eigen uitvaart is lastig en dit stel je graag uit. Hieronder een aantal redenen waarom wij dit afraden.

Persoonlijk afscheid

Als je zelf nadenkt over je eigen uitvaart is het mogelijk om er een persoonlijk afscheid van te maken. Een mooie, passende uitvaart is het laatste dat je jezelf en je naasten kan bieden. Denk hierbij aan je favoriete muziek, bloemen, teksten op de rouwkaart en een mooie kist. Om er een persoonlijk afscheid van te maken is het belangrijk om dit voortijdig te bespreken met je familie, vrienden etc. Hierdoor wordt het een afscheid dat bij jou past.

Maak zelf belangrijke keuzes

Het is voor nabestaanden erg lastig om voor jou beslissingen te maken. De nabestaanden moeten in een korte tijd belangrijke beslissingen maken. Ervaren wordt dat niet iedereen daar goed mee om kan gaan. Probeer het hen zo makkelijk mogelijk te maken door zelf de, door hen ervaren, moeilijke keuzes te maken. Veel nabestaanden ervaring het namelijk als enorm verdrietig en confronterend. Ze zijn namelijk bang dat ze het niet goed doen en niet de juiste keuzes maken. Alles voor een mooi en gepast afscheid. Door het maken van deze keuzes zorg je ervoor dat de nabestaanden niet met onverwachte kosten blijven zitten. Het is namelijk zo dat men vaak de kosten van een uitvaart onderschat. Het gevolg hiervan is dat zij zelf geld bij moeten leggen om bepaalde wensen te kunnen vervullen. Aangeraden wordt dan ook om een uitvaartverzekering af te sluiten. Hierbij heb je het in ieder geval goed gedekt.

Wij snappen als geen ander dat het enorm emotioneel en beladen is om je eigen uitvaart te regelen. Hier wil je liever niet over nadenken en genieten van het leven. Maar het is belangrijk om te doen. Vraag hier gerust hulp bij. Vind je het toch erg moeilijk en kan je wel wat hulp gebruiken? Kijk dan eens op: https://barbarauitvaart.nl/uitvaart-regelen-bij-leven/