Voor iedere ouder komt op een gegeven moment dat hun kinderen de basisschool gaan verlaten voor de middelbare school. Daar komen diverse zaken bij kijken zoals het kopen van een knappe fiets , maar minstens net zo belangrijk het kopen van een knappe schooltas. Maar met wat moet je allemaal rekening houden bij het kopen van een rugzak?

 

Op welke manier ga je de rugzak gebruiken?

Ten eerste is het belangrijk om te weten hoeveel boeken er iedere dag meegenomen moeten worden. Ga je de tas achter op de fiets meenemen of juist voorop? Draag je hem vaak op je schouders of vind je het prettiger om hem op je rug te dragen. Wil je er een laptop in meenemen? Het is handig om dit allemaal van tevoren bedenken voordat je een rugzak koopt. Het is daarnaast natuurlijk ook wel belangrijk dat je kiest voor een rugzak die er ook goed uit ziet.

 

Kies voor een tas met stevige schouderbanden

Het is verstandig om te kiezen voor een tas met stevige gewatteerde schouderbanden omdat een tas over het algemeen vaak op de rug wordt gedragen, maar zelfs als dit niet het geval is dan is het geen overbodige luxe om te kiezen voor een tas  met gewatteerde schouderbanden. Ook is het belangrijk om te kijken naar de gesp van je tas of die goed stevig is omdat deze vaak stuk kan gaan door slijtage.

 

Kies voor grote ritsen

Bij het kiezen van je tas is het belangrijk om te kiezen voor een tas met een wat grovere rits. Het is onmogelijk om te tellen hoe vaak de rits van de tas gedicht en geopend wordt tijdens een schooldag, het is daarom belangrijk om te kiezen voor een stevige rits omdat deze over het algemeen minder snel slijt. Ook is het handig om te bepalen of je het fijn vindt om verschillende vakjes te hebben voor bijvoorbeeld je mobiel, flesje of kabeltjes.