Als het afscheid eenmaal genomen is, breekt de moeilijkste tijd aan voor de nabestaande. Er moet veel geregeld worden. Denk hierbij aan financiële, juridische en administratieve zaken. Hoe fijn is het als iemand je hierbij kan helpen?

Nabestaanden ontzorgen

Rondom het overlijden en de uitvaart kunnen veel zaken vooraf geregeld en vastgelegd worden. Hierdoor kunnen de nabestaanden hun tijd en ruimte nemen om afscheid te nemen en het verlies te verwerken. Zorg ervoor dat van te voren besproken wordt wie de uitvaartverzorger is, dat de financiële- en materiele nalatenschap geregeld is en dat alle benodigde papieren paraat liggen.

Waar wij u mee kunnen helpen

Veel mensen weten, gelukkig, niet precies wat er allemaal gedaan moet worden nadat een dierbare overlijdt. Door de aangifte van overlijden bij de gemeente is het zo dat enkele instanties automatisch geïnformeerd worden. Hiermee is nog niet alles afgehandeld. Er zijn een aantal dingen waar je over na moet denken en uiteindelijk beslissingen over moeten maken. Denk hierbij aan het juist afhandelen van de nalatenschap. Zo kan het zo zijn dat je als nabestaande opeens verantwoordelijk bent voor schulden. Daarnaast is het belangrijk dat er gekeken wordt naar het pensioen van de overledenen. Tot wanneer wordt dit uitbetaald? Iets waar vaak niet over nagedacht wordt zijn alle lopende abonnementen die opgezegd moeten worden.

Verdriet verwerken

Geen enkel mens rouwt hetzelfde. Iedereen rouwt op zijn eigen manier. Allerlei emoties overvallen je tijdens dit proces. Verdriet, woede, pijn, angst, wanhoop, machteloosheid etc. Het is maar net hoe je hiermee omgaat. Het belangrijkst is dat je het verdriet toelaat. Houd je tranen niet tegen. Het is cliché maar zoek afleiding waardoor je niet blijft hangen in je sombere gedachtes. Geef hierbij wel goed aan wat je juist wel of juist niet wilt. Het allerbelangrijkste dat wij je mee willen geven is: gun jezelf de tijd.

Kan je wel wat hulp gebruiken? Ook al is het alleen maar een luisterend oor. Wij helpen je graag. Neem eens een kijkje op: https://www.uitvaartcooperatie.nl/uitvaart-regelen/