OP een dag is het zover, jouw kleintje is niet meer zo heel erg klein en in ieder geval groot genoeg om naar school te gaan. Dit kan reeds de kleuterschool zijn. Maar natuurlijk ook de peuterspeelzaal, waar ze lekker gaan spelen met leeftijdsgenootjes.  Op die dag moet hij er ook echt komen. Een leuke rugzak voor je kind.

Rugzak kopen? Waar let je op?

Maar waar moet je nu op letten als je een rugzak voor je kindje wilt kopen. Er zijn een aantal punten waar je op moet letten bij het kopen van een rugzak. Gaat je kindje naar de peuterspeelzaal? Dan zal er niet zo heel veel in die rugzak moeten passen, vermoedelijk een luier , een setje met reserve kleding. Wellicht nog wel een koekje of een stukje fruit. Wil je dat jouw kind de rugzak zelf gaat dragen? Let dan op dat de banden niet te groot zijn, soms is het ok nog wel handig om voor de hele kleintjes een rugzak te komen die nog een extra band heeft die over de borst gaat.

Wil je een kinderrugzak kopen voor als je kind naar de kleuterschool gaat? Bedenk dan ook goed wat er in moet. Heeft de school al een continue rooster? Dan moet er best wel wat in zo’n rugzak passen, sowieso hebben ze in de ochtend een drink moment met iets te eten erbij. Dit kan een pakje of beker drinken zijn met een stukje fruit, ligakoek of wat dan ook. In de middag wordt en in de klas gezamenlijk lunch gegeten. Dus naast de spullen voor 10.00 uur moet er dus ook nog een keer een beker drinken of pakje bij passen, maar ook een hele leuke kinder lunchtrommel.

Daarnaast is het ook nog wel eens handig als je kindje uit school komt dat er een tekening of knutselwerkje bij past.

Rugzak waar kopen?

Je kunt natuurlijk gewoon naar een winkel gaan om de rugzak voor je kind te kopen. Er zijn best wel wat winkels die goed zijn uitgerust, zeker zodra het schooljaar weer begint. Er zijn veel hippe varianten te krijgen voor kinderen. Mocht je zo in de winkel niet slagen, dan kun je natuurlijk ook gemakkelijk een kinderrugzak online kopen. Je hebt dan vaak wat meer keus, nadeel is dat je echt goed naar de afmetingen moeten kijken en de omschrijvingen vooral goed lezen. Dan weet je zeker dat de rugzak geschikt is voor jouw kind.