Scheiden is nooit leuk, het is vaak een emotionele gebeurtenis. Uiteraard wil je dat alles zo soepel mogelijk verloopt. Toch is dit vaak niet het geval. Vandaar dit artikel. In dit artikel kun je lezen waar je allemaal rekening mee moet houden wanneer je gaat scheiden. 

Verdeel de spullen

Het verdelen van de spullen kan lastig zijn, gezien veel spullen vaak sentimentele waarden hebben. Daarom is het belangrijk om hier goed over na te denken en samen een overeenkomst te bereiken. Zo kom je er beide het gelukkigste uit. Hetzelfde geldt voor de gezamenlijke rekening. Kijk goed op wiens naam de rekeningen komen te staan en hoe het geld op de rekeningen verdeeld moet worden. 

Leg alle afspraken vast 

Het is verstandig om alle afspraken die je maakt vast te leggen. Ookal ken je iemand nog zo lang, je weet nooit hoe iemand zal reageren op bepaalde afspraken. De afspraken zijn in belang van jullie beide daarom is belangrijjk dat de afspraken worden nageleefd. Zo een lijst met afspraken heet een echtscheidingsconvenant. 

Neem een advocaat in de arm

Het is aan te raden om een echtscheidingsadvocaat in de arm te nemen die jou kan helpen bij het maken van alle afspraken. De advocaat kan er voor zorgen dat alles eerlijk verloopt, maar misschien nog wel belangrijker; de advocaat zorgt ervoor dat alles juridisch goed in elkaar zit. 

Omgangsregeling treffen

Uiteraard hoop je dat het niet zover hoeft te komen, maar je wilt wel dat je kinderen zo goed mogelijk terecht komen. Daarom  kan het in sommige gevallen goed zijn om preventief een omgangsregeling te treffen. Hierbij is zeker van belang om een advocaat voor de omgangsregeling in de arm te nemen.