Een nieuw schooljaar is altijd best spannend. In wat voor klas kom je en hoe zal de leerstof zijn. Wat leuker is aan een nieuw schooljaar is het aanschaffen van nieuwe schoolspullen, bijvoorbeeld schriften, mappen, pennen en potloden. Een belangrijke aankoop voor het schooljaar is ook een goede schooltas. Goede schooltassen kunnen lang meegaan en is dus een belangrijke investering. Wat zijn punten waar je op moet letten bij het aanschaffen van een nieuwe tas.

Formaat

Wat belangrijk is om op te letten bij het aanschaffen van een nieuwe tas is natuurlijk het formaat van de tas. Zorg dat de tas groot genoeg is dat je alle boeken en schoolspullen mee kan nemen. Meestal vind je in de winkel bij de afdeling schoolspullen ook tassen die aan deze formaten voldoen. Ook is de keuze of je een rugtas meeneemt of een schoudertas van belang. Wat is fijner en wat is het makkelijkst om te dragen. Moet je bijvoorbeeld lang naar school fietsen of lopen? Dan is vaak een rugzak fijner.

Aparte vakken

Schooltassen met meerdere compartimenten zijn extra handig. Zo kun je eenvoudig je boeken scheiden van je lunch en drinken. Zo heb je een goed overzicht van de spullen in je tas.

Dames schooltassen

Jonge meiden houden van mode en doen graag met de trends mee. Een dames schooltas hoeft dus niet persé een officiële schooltas te zijn. Een grote handtas of linnen tas zijn ook goede alternatieve voor een tas voor mee naar school.

Een goede schooltas is een investering voor een langere tijd. Het is daarom belangrijk om een goede tas te kiezen zodat je er zo lang mogelijk plezier van hebt. Zorg voor een tas met genoeg ruimte en eventueel gescheiden vakken voor schoolspullen en eten. Zowel online als in de winkel zijn er genoeg mogelijkheden om goede schooltassen te kunnen vinden.