Wanneer iemand een baby krijgt, wordt de babykamer natuurlijk helemaal aangepast met babyspullen zodat het voor zowel ouders als kind gemakkelijk is. Toch is het zo dat de baby ouder wordt en hij op een gegeven moment toch te groot wordt voor de babykamer. Hij wil natuurlijk steeds meer zelf doen en dan wordt het wellicht ook tijd om de babykamer te veranderen naar een peuterkamer. Laten we kijken naar een aantal tips die je kunnen helpen bij het aanpassen van de babykamer naar een peuterkamer.

Slaapkamer inrichten

In plaats van een babykamer, wordt het steeds meer een slaapkamer voor de peuter. Het ledikantje is wellicht niet meer groot genoeg voor de baby waardoor je moet gaan kijken naar andere mogelijkheden. Tegenwoordig is een bed wat meegroeit met kinderen een heuse trend. Dat komt natuurlijk door de trends die er zijn op het gebied van duurzaamheid. Een slaapkamer inrichten is natuurlijk niet alleen een bed, maar kan ook bestaan uit andere meubels. De commode kan bijvoorbeeld leuk worden omgetoverd tot een kast waar je speelgoed in kwijt kan om het zo duurzaam mogelijk te houden.

Geef het een leuk thema

Kinderen zijn gek op thema’s en een leuk thema in de slaapkamer is dan ook altijd leuk. Is jouw zoon bijvoorbeeld helemaal gek van piraten dan is een piratenthema hartstikke gaaf, maar ook bijvoorbeeld wanneer jouw dochter gek is op haar favoriete tekenfilm. Een thema hoeft natuurlijk niet de gehele kamer te bekleden, maar kan ook alleen in de accessoires wanneer je niet een heel groot budget hebt.

Veilige omgeving

Het belangrijkste van de peuterkamer is natuurlijk de veiligheid. Een peuter is nieuwsgierig en zal daarom gebruik maken van de mogelijkheden die hij heeft. Hij zal gaan klimmen op kasten en wellicht uit zijn bed klimmen in de avond of ochtend. Zorg ervoor dat de kleine koter veilig kan rondrennen en klimmen zonder zich te bezeren.

Tot slot

Een babykamer omtoveren kan dus vrij makkelijk en hoeft niet al te veel geld te kosten. Je kan in de accessoires al heel veel doen. Het belangrijkste is natuurlijk de veiligheid van de peuter. Maak dus gebruik van veilige materialen zodat hij zich niet kan bezeren. Voor alles over de baby kun je een kijkje nemen op de volgende link.